askar-2 ku !

Sunday, 26 January 2014

ilusi? kenapa ilusi?

pot pet sana sini ~



Assalammualaikum,.
Hola Holi !
hehe :p

alololooo, ada nampak tak gambar atas tu? ya ya ! yg ada gambar 'minah' mana entah sesat tu ~ haha,.
ya ! saya la tu ! so? apa kena mengena dgn anda? opsss ~ wait wait ! mesti ada kena mengena ! yeahhh !
ada nampak kelainan tak dekat situ? bukan bukan ! bukan pada gambar, tapi pada tulisan yg ada disitu ~
yeahhh ! ada nampak tak perkataan 'ilusi' ? okay ! highlight kan pkataan tu sebab itu menjadi topik perbincangan kita hari ini ~ cewahhh :p

     okeng okeng ~ memandangkan yayu telah 'berjanji' isnin lalu untuk buat kelaianan sikit bagi kemunculan yayu dekat blog ni setelah sekian lama menyepi kan kan kan,. yayu pun dok berfikir sepanjang malam nama apa yg sesuai untuk yayu tukarkan daripada 'yayu o'lala' kepada ???????
okay, masih menjadi tanda tanya dan diletak tanda soal sepanjang jalan lebuh raya karak ~
cishhhh ~ -,-

      hihi,. memandangkan yayu dah jumpa solution for this problem, tak tahu mcm mana dapat pulak satu idea pasal nama 'baru' ni,.. 'yayu ilusi' ! 
okey, sebelum dgn rasmi nya yayu mendaftar nama ni dimana-mana ruang blogger, yayu sempat bincang dgn teman sebilik yayu yg merangkap 'BEST FRIEND FOREVER' sebab sekarang kan kiteorang tgah belajar hidup sendiri,. dah nama pun jauh dari family kan? huhu
okay, back to de point, kawan yayu tu kata, nama ni agak sesuai sebab yayu ada perancangan yayu sendiri untuk 'cuba-cuba' menulis kisah ala-ala cerpen ke, novel ke melalui blog kan? ya ya ya,. seperti yg dijanjikan melalui post yayu yg baru-baru ni ~ yg belum baca boleh KLIK SINI

       yayu kalau berjanji memang akan ditepati sebab yayu susah nak berjanji,. tapi bila dah berjanji itu bermaksud, yayu mampu untuk tunaikan janji yayu tu :)
tapi sekarang yayu tengah cuba ! cuba untuk menarik perhatian org masuk blog yayu ni,.
yelahhh? takkan yayu nak update blog, tulis kisah panjang-panjang, pastu syok sendiri sebab tak ada siapa pun yg sudi masuk blog ni apalagi untuk baca post yayu yg org rasa 'ishhhh, mcm tak best blog dia ni' 'ishhh, mcm budak-budak' 'ishhhh, tak faham laaa' 'ishhh, sakit mata laaa, sebab banyak warna PINK' dan bla~ bla~ bla ~ 

      hahaha, betul kan apa yg yayu katakan? tambah lagi yg soal 'warna pink' tu ! okay ! kalau soal tu yayu mintak maaf banyak-banyak sebab benda tu mmg takkan berubah ~ hihihi,. sebabnya yayu minat pink sangat-sangat-sangat-sangat dan sangat k? hahaha, tapi takde la minat mana pun sebenarnya ~ huhu :*

      okay, memandangkan korang dah baca post yayu sampai tahap ni, yayu ucapkan 'puluhan' terima kasih sebab dah sudi baca blog yayu ni,. yayu mintak maaf sebab hanya mampu beri 'puluhan' kerana nak bagi 'ratusan' atau 'jutaan' tu rasa mcm banyak sgt sedangkan korang cuma baca post ni je kan? lain lah kalau ada yg mula ikut post-post yayu dari awal hingga ke akhir ataupun ada yg setia tunggu update yg terbaru dari yayu kan? yg tu mmg yayu tabik spring lahh ! huhu,.

     thanks a lot for visiting me :) teruskan sokongan anda ! semoga anda akan sentiasa berbahagia bersama celoteh yayu yg 'senget' ni :) bubyeeee :*

Monday, 20 January 2014

sekian lama ~

pot pet sana sini ~

Assalammualaikum 
hola warga-warga dan rakyat-rakyat blogger yg dah semakin kurang penghuninya ~
yayu disini telah kembali setelah sekian lama menyepi.


okay, back to the story,. korang semua tahukan yg sebelum ni yayu busy sebab konon-konon nya 'struggle' untuk SPM ! cewahhh ~ haha, tapi SPM dah sebulan berlalu kan? dan sekarang baru yayu nak buat kemunculan setalah hampir 6 bulan tak update blog..

     FYI, yayu tengah sebok kerja konon nak cari duit beli handphone baru sebab nya nak up-to-date ~ haha
mestilah nak up-to-date kan? sebab nya hidup ni mesti pandang ke depan,..tapi lupakan sekejap pasal handphone bagai ~ selagi yg mana masih bfungsi dan boleh call and texting, kita pakai lah dula ya? hehe

     usha jap gambar yg kat atas? motif? okay, semalam yayu enjoy seharian dgn kawan2,. tu je lah yg nak bagitahu ~ haha LOL -,-
sebenarnya yayu nak buat kelainan sikit untuk blog yayu kali ni,. maklumlah sempena tahun 2014,. memandangkan pulak umur yayu dah 18 tahun kan? dah tak berapa nak busy pasal study bagai ~ so yayu rasa yayu nak create post mcm sebuah novel yg bersambung-sambung,.. sebab yayu mmg ada impian untuk menulis novel sendiri bdasarkan kisah hidup yayu sendiri,. tu pun kalau boleh lah,. in-sya-allah :)

     memandangkan yayu dah lama tak update blog kan? yayu tahu penghuni yg selalu baca blog yayu mesti dah hilang kemana-mana,. hmm, tak tahu mana nak cari diorang lagi,. hope kalau masih ada,. kalau lah kan? haha, kalau masih ada makhluk allah yg baca post2 yayu ni, komen la sepatah dua,. jgn la malas-malas ya?
saya juga manusia biasa seperti anda,. haha,..

     okay guys, i got to go sebab time update blog ni pun curi-curi masa kerja,. apa-apa pun sentiasa bharap hari ni lebih baik dari semalam dan sentiasa bfikiran positif :) smile ~ bye :* 
assalammualaikum