askar-2 ku !

Monday, 28 January 2013

i'm okey :)

pot pet sana sini :) 

assalammualaikum rindu :)
huhu ^^ rindu yayu tak? hahaha xD
lama kan yayu tak update blog?
dan hari ni yayu kmbali dgn cerita yg menyanyat hati
muehehehee :p

hidup nie gelap kan? sepi kan? dan kadang2 menyakitkan kan?
hmm hmm hmmm :(


hmm hmm hmm,. aku tak tahu nak mula dari mana tapi yg pastinya aku yakin ramai dah tahu yg semua dah hilang! apa yg hilang? hati aku dah hilang! ya ya ya,. aku tpksa mngaku yg dulu aku pernah update mcm2 pasal hati nan perasaan aku kat blog nie smpaikan pernah 'terkantoi' dgn DIA ! hemm, dan sekarang aku dah 'cuci tgn' nak update apa2 pasal dia lagi! aku harap ada yg faham siapa DIA yg aku maksudkan disini :)

     memandangkan dunia aku sekarang ni seakan-akan dah kelam ! tapi aku ikhlas dan aku cube terima takdir. walaupun hati aku sakit, walaupun aku akan menanggung rindu tapi aku akan cuba utk buat tak tahu dgn perasaan bodoh tu! apa yg dia buat kat aku cukup mnyakitkan dan aku rasa tak perlulah aku cerita punca-punca dia mcm mana! hemmm, mungkin dulu aku pernah kata yg dia ibarat nyawa aku! hilang dia mati lah aku, dah sekarang aku sedang cuba bnafas dgn nyawa aku sendri dan aku harus belajar terma knyataan :) 

'PENGALAMAN MEMATANGKAN KITA'  
ya ! aku suka dgn ppatah nie,. :)
peristiwa pahit manis yg dah aku lalui dah byk mngajar aku erti kehidupan,.
dan melalui pengalaman yg aku dapat, sedikit sebanyak ianya dapat mematangkan aku dan ini boleh mbuatkan aku lebih bhati-hati utk bhadap dgn realiti khidupan,. ;)

    muehehehe, hari ni aku bcakap mcm penasihat je kan? 
haha,. tapi betul jugak apa yg aku cakap tu! pengalaman byk mberi makna kpada kita,.
even aku nampak happy, tapi dalam hati aku takkan siapa pun tahu,,.
relationship antara aku dan dia yg cuba aku ptahankan supaya smpai kehujungnya akhirnya kecundang jugak sebab aku tak mampu utk halang dia! aku pasrah,.. tapi dalam masa yg sama aku malu :(
dan mulai sekarang aku dah tutup pintu hati aku utk lelaki. biarlah takdir dan waktu yg menentukan,.
aku pnah bjnji dgn diri nie yg DIA akn jadi yg terakhir dalam hidup aku,.. :')

hmmmm,. terasa sebak *lap hingus*
muehehe,. nangis? perlu ke aku menangis? sedangkan aku tahu dia tak rasa sedih pun dgn apa yg tjadi !
yelah kan? mana mungkin dia sedih sebab dia yg dah buang aku dalam hidup dia!
hoho,. kini aku bebas dan aku nak hidup bahagia dgn kawan-2, family dan bahagia dgn hidup aku sndiri,.
semua kenangan yg pernah tcipta antara aku dan dia biarkanlah ianya sbagai sejarah :)
insya-allah aku akan selalu doakan kbahagiaan dia :)))
saya penah bisik kat awk yg awk adalah SUPERMAN saya
 dan ianya takkan berubah smpai bila-bila :)
awak tetap SUPERMAN kat hati saya,.
saya sayang awak ! 

    p/s : tiada guna ku tangis, ratapi ppisahan. yg blalu biarkan lah. kerna aku pcaya disebalik kedukaan ada BAHAGIA :)

Friday, 18 January 2013

oh goshhhh !

pot pet meraban :p

assalammualaikum cinta :)
muehehehe,. lama kan yayu tak onnline?
dan blog pun bersawang ! 
hola hola ! *lambai tgn*
:*


"HARAP MAAF, KECACATAN GAMBAR AMAT DIKESALI"
 hehehe,. apakah sedang berlaku nie?
kejap-kejap ! ada lagi yg aku nak tunjuk,.  ;)

haha,.. sebenarnya kiteorg tgah webcam dan tgah onnline sama-sama di tempat yg sama dan duduk bdekatan,. kami so sweet kan kan kan ? hakakaka,..

    one more thing,. aku nak inform,. sebab-sebab aku dah lama tak onnline.
lama kan? kalau aku onnline pun aku tumpang rumah capika,. dan sekarang pun aku tumpang rumah dia lagi,.. nak tahu sebab apa aku dah jadi pengemis wifi rumah org? 
alahai~ malu pulak kalau aku nak cerita,. hmm hmmm

hehe,. yg sebenar-benarnya internet aku tak dibayar ! 
boleh tak kalau aku nak tunjuk jari tengah? opsss,.. sori ! aku perempuan yg baik ! 
ekekeke,. #muntahCepat,.

     bukan sebab mak aku tak nak bayar tapi sebab ada posman yg cari 'PUNCA' !!!!
tah kemana-mana dia hantar bil internet aku kan? sakit hati aku nie :( *cedih*
hahaha,. tapi tak apa lah,. sekurang-kurangnya aku rajin belajar ! hahaha,.:p
tapikan? aku STRESS !!!! oh goshhhh ! ekekeke,.
stress?? punca? sbb hari2 HOMEWORK 1 HOMEWORK ! dan HOMEWORK ! :(
bla bla bla~

ehemmm,. to be continue ,.. sebab aku dah nak balik ! wahahaha,.
kbye~ :*