askar-2 ku !

Tuesday, 23 July 2013

wahai cinta hati YAYU !

pot pet muahh kiri muahh kanan :*


ASSALAMMUALAIKUM !
holaa holii blogger ! 
I LOVE YOU ! WO AII NI ! AKU CINTA KAMU !
haaha, aku dah kenapa?


wahai blogger tercinta, wahai follower tercinta dan wahai stalker yg tercintaaaaa !
dengan adanya post baru dari yayu hari nie bermakna yayu sedang free ! haha?
soalnya yayu dah lama tak update blog kan kan kan? hmm, yayu rindu korang semua ! 
korang lah cinta hati yayuuuuuu :* muahaha

yayu harap belum terlambat yayu ucapkan selamat menyambut bulan ramadan utk korang semua yg tak henti2 masuk ke blog yayu dan yayu mintak maaf sgt2 sbb tak sempat nak balas korang punya text dekat shout box ! tapi apa2 pun yayu akan cuba balas kunjungan korang yg baik hati tu bila yayu ada kelapangan kay? hehe. terima kasih sebab masih sudi masuk blog yayu ni walaupun bukan nya ada kisah menarik mana punnn :d

memandangkan raya dah dekat, yayu bertambah sibuk dengan kuih2 raya. mungkin bagi yayu raya tahun ni ada kelainan. sebenarnya nak raya pun rasa tak seronok nie ! :(
tahu kenapa? sbb banyak sgt perubahannn ! apa? hmm hmm ! *soal hati* hahaha, siapa dapat teka?

soal hati? haruskah? ehhh? bukan sebab tu ! yayu tengah runsing dgn diri yayu sendiri ! soalnya? lepas hari raya yayu akan menduduki percubaan SPM ! hmmmm :(
yayu nak enjoyyy pun tak boleh raya tahun nie ! tapi apa2 pun baju raya penuh satu almari baq hanggg ! hahahah xD

apa2 pun, yayu harap Ramadan tahun nie dapat memberikan kita kehidupan yg lebih sempurna :)
kepada cinta hati yayu semua, yayu mohon maaf andainya selama yayu ber-blogging ada yg terasa hati dgn entri2 yayu! dan selamat hari rayaaaa :) 

-byebye- :* 

Saturday, 18 May 2013

RINDUUUUU ~

pot pet sana sini :\

assalammualaikum ! :*
hola you ollssss zesss zesss ~
haha, how are you? 
i miss you lahhhh ! muahhhh ;p


yayu sedang merindu rindu nie ! ahah? rindu siapa? rindu kalian lah ! :(
lamakan yayu tak update blog? ya allah, bsarang nyaaa,. ahahakkk :*

    korang rindu yayu tak? yayu rindu korang ! alahai~ 
yayu busy sgtsgtsgt dan tersangat lah busy smpaikan tak ada masa nak update blog. 
maklumlah tahun niekan yayu akan mnghadapi SPM ! erghhh ! it's so nightmare for me !!!! *screaming*
hahahaha xD

alang-alang yayu dah on nie kan? yayu nak cerita sikit tau ! bukan kisah dongeng or what ever ~ tapi kisah realiti seakan-akan didunia fantasi ! muahahaha :p
okay, cerita dia mcm nie...

     pada suatu hari..... okay *starting*
*cari idea*
-TAMAT-

ehhhh? rasa nak sepak tak? haha, sebenarnya tak ada apa pun yg yayu nak cerita, just nak panjangkan entri kali nie,. hahaha okay bye ! :*

I LOVE YOU READERS n STALKERS ;)

Wednesday, 27 March 2013

BERHENTI BERHARAP :')

pot pet merepek meraban -,-


assalammualaikum ! 
hahehuuuuu,...
how are you dear?
hehe,.. sorry sbb lama tak update blog,.
tapi apa2 pun korang sntiasa dikenang oleh yayu :* 
terima kasih sebab ada yg sudi stalk :)))
sokongan anda amat diperlukan ! 
hehehe

okeng okeng, now aku nak stop merepek ! :p
huhu,..

okay,. ada nmpak cik adik manis yg btudung putih dan suci tu?
comel kan dia? terasa nak nyanyi pulak milik siapakah gadis ini...
hehehehe ^^

   eheeeemmmm, memandang kan aku dah lama tak onnline, mesti ada byk cer kan? kan? kan ! 
ehhhh? no no no *goyangkanJariTelunjuk* 
aku dah lama tak update sebab aku kan SPM candidate? so mesti la i busy sikit ! *gedik*
hahaha, sebenarnya aku sebok dgn exam dan aku sebok dgn video klip ! :)
ahahhh? VIDEO KLIPPPP? hoho, kalau korang nak tahu ,.... . . . ..  . . . . . . .. .  .. .  .. . . . . . 
. . . . . . .. . .                     . . . . ... . .                    . . .. . .  ... . .                     .. ...            .....        .... .. . . . 
. . . . .  .. . ..  . . . . . .. .  *ehhh? malu pulak aku nak cerita*  . . . .. . . . .. . . . . .. . . .. . 

ehhhhhh? okay okay , jgn marah :\
sebenarnya aku buat video klip ni utk seseorang yg pernah hadir dlm hidup aku ! 
you know what? hati aku dah terluka ! sakit sgtsgtsgt dan tsgt lah sakit ! tapi tak apa lah, aku okey, aku dah besar ! hehehe xD

    tujuan? nak tahu apa tujuan aku buat semua nie? hmm hmm, aku buat semua nie sebab aku nak dia tahu aku dah bhenti bharap ! mmg aku akui aku masih sygkan dia,. ye lah kan? mcm mana aku tak syg? sedangkan dia lah lelaki yg paling lama pernah hadir dlm hidup aku ! hehe, tapi mungkin tak ada jodoh, aku pasrah ! dan aku okay kot ! korang jgn sedih kay? hahehu :3

nak tengok ke video klip aku tu? haishhh, aku rasa tak perlu kowt,..
sbb aku malu ! hehehe >,<
mmg aku akui video tu agak sedih tapi dalam kesedihan tu aku cuba selitkan sikit kgembiraan dgn aksi2 aku yg mungkin boleh buat dia ketawa ! sbb aku tak nak dia sedih walaupun dia dah byk menyakitkan hati ni,. tapi aku sedaya upaya buat dia gembira ! aku tak nak dia sedih2 lahhh :\


hehe,. okay okay,. aku rasa nak lap air mata jap ! muahahahaha xD
hmm hmm, setiap pkara yg tjadi ada hikmah nya ! mungkin dia bukan utk aku kan?
tapi mana lah tahu suatu hari nanti mungkin ada jalan utk kita mendapat kbahagiaan?
insya-allah,.. dan ingat ! kebahagiaan tu tak diberikan dgn mudah ! kita kena lalui byk fasa sebelum dpt kbhagiaan :) so, kita kena sabar, jgn putus asa dan jgn pernah korang bserah utk dpat kan cinta korang if korang yakin yg dia milik korang ! apa2 pun yayu doakan semua stalker2 yayu dapat sedikit pengajaran daripada kisah hidup yayu :)))

byebye ~ ILY <3

Monday, 4 March 2013

UiTM seri iskandar 3 hari 2 malam :)

pot pet sana sini :)

ASSALAMUALAIKUM,
hola hola syg :*
ada rindu yayu tak? 
lama kan tak update kan?
yayu hilang dgn kjadian yg penuh misteri !
ecececehhh~ xD


hoho ! ada nmpak itu gmbar cik adik manis bbju kurung dan btudung PINK?
alololo. cukup2 lah puji saya,. huahua xD

    okey, now aku nak cerita kenapa aku dah lama tak update blog! 
memandangkan tahun nie aku pelajar tingkatan 5 mmg aku sebok lah kan?
sebok sbb apa? sebab study! yeahhh! walaupun kadang2 aku tak study pun :p

guys ! i'm happy for 3 days !
sebab aku dapat pergi UiTM seri iskandar ! yeahhh! byk pngalaman yg aku dapat kat sana dan yang paling best sekali aku dapat kakak angkat a.k.a MENTOR :)

yuhuuuuu~ nmpak tak yg sebelah aku tu? comel kan? haha ! tu lah my mentor :)
kak aqila nama nya :*
secara jujurnya knpa aku pilih kak aqila jadi mentor aku sebab first aku tgok muka dia aku ingat seseorang,.
you know siapa? she's same like arwah mak dak aku,. hmmm, that's why aku sedih bila kena balik ! 
aku tak nak balik sebenarnya! hahaha tapi nak buat mcm mana kan? tu bukan tempat aku!  huahua :*

kwengg kwenggg! handsome tak abang yg bdiri kat tepi aku tu? 
omey kan? alolololo,. hehe :) btw dia seorang penceramah yg baik pada malam tu ! :)

yuhuuuuu! kami kumpulan 3 ! tapi kami juara! yesss ! jap jap,. aku nak tayang sikit gmbar yg pegang hamper ! hahehuuuu
huahua ! zoom sikit ! hahaha,. aku rasa tak perlu kot nak zoom2 segala bagai~ aku gurau2 rimau jaaa.
huahua,. nmpak tak mamat bdiri kat sebelah aku tu? yg pegang belon warna pink tu? okey,. dia panggil aku 'BELON' sebab aku melatah bila belon meletop! okey bye ~ hahahaha xD

    eh syang ! ada lagi storynya ! tapi aku tak larat nak taip panjang2,.
btw sebelum aku off aku nak tayang satu gambar nie,. so like it ;)
nak tgok ke??? jap ehhh !!!
OKEY ! sweet kan? yeahhhh! aku nak dia balik ! semua tahu kan?
hmm hmm,. thats all yg aku nak cerita,. bubyeee :')

Saturday, 9 February 2013

birthday boy :')

pot pet sana sini :')

assalammualaikum :)
hmm hmm,.
yayu kmbali dengan hati yg tersentuh,.
nak tahu?
let's cekidauttt !


yayu rasa sedih,. nak tahu kenapa? hari nie besday dia,. siapa dia tu?
hmmm,. terima kasih sbb ada yg tahu siapa 'dia' tu,.. kpada yg tak tahu siapa 'dia' aku harap jgn ada yg mintak aku ceritakan siapa sbb aku sedih sgt2 nie,. muahahah xD :'(

     9hb feb,. aku tahu dia happy,. dan aku pun tahu aku dgn dia dah tak ada apa-apa,.
betul kata org yg kita mmg susah nak lupakan org yg kita syg kan?
mcm tu jugak aku,. secara jujurnya aku nak ckp yg aku nak dia balik !!!! naknaknaknaknak !!!!
dan aku *cedih*

muehehe,. aku sebenarnya tak tahu apa perasaan aku kat dia sekarang,. kadang2 aku rasa mcm dah tak ada apa-apa, tapi kdang2 aku rasa aku nak dia balikkkk !!!! hmmm hmmm
mungkin one days aku akn mnyerah kalah dan aku akan kalah dgn pmainan aku nie sndiri,.
aku ingat lagi sebelum besday dia, aku dah plan mcm2 tapi tak sangka aku dah tak boleh buat semua tu,.
aku terima dgn takdir aku sekarang :)

     weeeeee,. walaupun aku dgn dia dah tak ada apa-apa tapi aku tetap ada beli something utk dia :)
aku dah lama cari cap 'superman' utk dia tapi aku tak jumpa dan aku tak pernah nmpak dia pakai cap pun sebelum nie,. tapi tak tahu mcm mana aku tgok DP dia kat FB hari nie ada pakai cap pulak, dan aku rasa nak sgt like n comment gambar dia yg tu 'comel' tapi aku tak nak buat mcm tu,..haishhhh,.. terasa mcm air mata nak jatuh nie ! muehehe ! i'm okay lahhh :p

ehhh? walaupun aku tak dpt cap superman tu tapi aku tetap belikan dia something, aku tahu mungkin tak istimewa mana tapi aku tahu aku tetap sweet ! walaupun aku tahu aku tak boleh nak sweet2 lagi dgn dia, aku tetap nak sweet2 dgn dia,.. aku tak pandai nak susun ayat bunga-bunga tapi aku sayang dia,. ;)
hmmm, mungkin hadiah kali nie hadiah yg terakhir dari aku utk dia,. lepas nie mungkin aku akan pergi jauh. siapa tahu kan? tapi insyaallah yg hari jadi dia tahun nie akan jadi tahun terakhir buat aku,. aku pasrah :)

    apa-apa pun aku akn selalu doakan dia sbb dia yg terakhir dan yg terindah buat aku dan aku harap, aku akan dapat bagi hadiah tu utk dia nanti,. :) bubye....

Saturday, 2 February 2013

merentas kampung =)

pot pet sana sini :* 

assalammualaikum :)
hoho,. yayu kmbali dgn sejuta senyuman ~ 
eceeehhhh,. 
YEAHHH! yg berlalu biarkan lah dan 
kita harus teruskan pjuangan ! wahahaha !
apakah?
CEKIDAUTTT ~

hoho,. apakah? nie yang nak habaq mai kat hampa semua nie,.
hahehuhi,. 357 ! kita suka nombor kita nie,. nombor yg ganjil kan?
hoho,. tahu kah nombor apa? lalalalaa ~ *singing*
muehehehe,. aku tak boleh nak henti ketawa, entah knapa aku rasa happy sgt ! 
hehehe >,<

    sebenarnya hari nie sekolah aku ada merentas desa dan nak tahu aku dapat nombor berapa?
aku dapat nombor 67 ! dan ! nmpak tak tgn kat dlm gmbar tu? ada 2 bentuk jari kat situ ! 
haha,. itulah zeyra ! atau lebih dikenali sebagai zeyra cap ayam ! muehehehe xD
dan dia dapat nombor 68 ! nak tahu sebab apa? sebabnya dia dengan aku bjalan sama2 di belakang smbil bsembang pasal balak masing2,. balak? masih kah aku ada balak? wahaha ~ ketepikan dulu soal hati n perasaan nie :\

alahai~ aku terasa sweet-sweet hari nie,. tahu kenapa?
dlam keadaan yg dah penat dan dah pun nak smpai hujung2 garisan penamat si 'ABANG HASRUL' sempat bagi aku semangat ! yeahhhh! dia cakap kat aku kalau aku dapat smpai penghujung dia nak peluk aku ! omegad omegad !!! how sweet ? muehehehe xD
oleh kan sebab tu aku tinggalkan zeyra kat belakang dan aku terus lari ! yeahhh! demi hasrul ! hahaha :D

    ahahhhhh ! jeng jeng jenggggg ~ 
nie bukan hasrul ! tapi nie hanif ! muehehehe,.
nie adik angkat kesayangan aku :)))
dan sehari hari nie dia berkepit dgn aku,. dia cakap dia suka aku sebab aku pndai buat dia ketawa.
kalau aku dgn dia sebaya aku dah terima dia jadi pakwe aku, tapi sygnya dia PMR, aku SPM,.
alahaiii~ aku syg dia mcm adik je :))))

apa-apa pun hari nie hari yg best, penat, awesome, dan best (y)
hoho,. dan aku hope, aku akan terus tersenyum, kuat dan happy :)))
love you all ~ muahhh kiri muahhh kanan :*

Monday, 28 January 2013

i'm okey :)

pot pet sana sini :) 

assalammualaikum rindu :)
huhu ^^ rindu yayu tak? hahaha xD
lama kan yayu tak update blog?
dan hari ni yayu kmbali dgn cerita yg menyanyat hati
muehehehee :p

hidup nie gelap kan? sepi kan? dan kadang2 menyakitkan kan?
hmm hmm hmmm :(


hmm hmm hmm,. aku tak tahu nak mula dari mana tapi yg pastinya aku yakin ramai dah tahu yg semua dah hilang! apa yg hilang? hati aku dah hilang! ya ya ya,. aku tpksa mngaku yg dulu aku pernah update mcm2 pasal hati nan perasaan aku kat blog nie smpaikan pernah 'terkantoi' dgn DIA ! hemm, dan sekarang aku dah 'cuci tgn' nak update apa2 pasal dia lagi! aku harap ada yg faham siapa DIA yg aku maksudkan disini :)

     memandangkan dunia aku sekarang ni seakan-akan dah kelam ! tapi aku ikhlas dan aku cube terima takdir. walaupun hati aku sakit, walaupun aku akan menanggung rindu tapi aku akan cuba utk buat tak tahu dgn perasaan bodoh tu! apa yg dia buat kat aku cukup mnyakitkan dan aku rasa tak perlulah aku cerita punca-punca dia mcm mana! hemmm, mungkin dulu aku pernah kata yg dia ibarat nyawa aku! hilang dia mati lah aku, dah sekarang aku sedang cuba bnafas dgn nyawa aku sendri dan aku harus belajar terma knyataan :) 

'PENGALAMAN MEMATANGKAN KITA'  
ya ! aku suka dgn ppatah nie,. :)
peristiwa pahit manis yg dah aku lalui dah byk mngajar aku erti kehidupan,.
dan melalui pengalaman yg aku dapat, sedikit sebanyak ianya dapat mematangkan aku dan ini boleh mbuatkan aku lebih bhati-hati utk bhadap dgn realiti khidupan,. ;)

    muehehehe, hari ni aku bcakap mcm penasihat je kan? 
haha,. tapi betul jugak apa yg aku cakap tu! pengalaman byk mberi makna kpada kita,.
even aku nampak happy, tapi dalam hati aku takkan siapa pun tahu,,.
relationship antara aku dan dia yg cuba aku ptahankan supaya smpai kehujungnya akhirnya kecundang jugak sebab aku tak mampu utk halang dia! aku pasrah,.. tapi dalam masa yg sama aku malu :(
dan mulai sekarang aku dah tutup pintu hati aku utk lelaki. biarlah takdir dan waktu yg menentukan,.
aku pnah bjnji dgn diri nie yg DIA akn jadi yg terakhir dalam hidup aku,.. :')

hmmmm,. terasa sebak *lap hingus*
muehehe,. nangis? perlu ke aku menangis? sedangkan aku tahu dia tak rasa sedih pun dgn apa yg tjadi !
yelah kan? mana mungkin dia sedih sebab dia yg dah buang aku dalam hidup dia!
hoho,. kini aku bebas dan aku nak hidup bahagia dgn kawan-2, family dan bahagia dgn hidup aku sndiri,.
semua kenangan yg pernah tcipta antara aku dan dia biarkanlah ianya sbagai sejarah :)
insya-allah aku akan selalu doakan kbahagiaan dia :)))
saya penah bisik kat awk yg awk adalah SUPERMAN saya
 dan ianya takkan berubah smpai bila-bila :)
awak tetap SUPERMAN kat hati saya,.
saya sayang awak ! 

    p/s : tiada guna ku tangis, ratapi ppisahan. yg blalu biarkan lah. kerna aku pcaya disebalik kedukaan ada BAHAGIA :)

Friday, 18 January 2013

oh goshhhh !

pot pet meraban :p

assalammualaikum cinta :)
muehehehe,. lama kan yayu tak onnline?
dan blog pun bersawang ! 
hola hola ! *lambai tgn*
:*


"HARAP MAAF, KECACATAN GAMBAR AMAT DIKESALI"
 hehehe,. apakah sedang berlaku nie?
kejap-kejap ! ada lagi yg aku nak tunjuk,.  ;)

haha,.. sebenarnya kiteorg tgah webcam dan tgah onnline sama-sama di tempat yg sama dan duduk bdekatan,. kami so sweet kan kan kan ? hakakaka,..

    one more thing,. aku nak inform,. sebab-sebab aku dah lama tak onnline.
lama kan? kalau aku onnline pun aku tumpang rumah capika,. dan sekarang pun aku tumpang rumah dia lagi,.. nak tahu sebab apa aku dah jadi pengemis wifi rumah org? 
alahai~ malu pulak kalau aku nak cerita,. hmm hmmm

hehe,. yg sebenar-benarnya internet aku tak dibayar ! 
boleh tak kalau aku nak tunjuk jari tengah? opsss,.. sori ! aku perempuan yg baik ! 
ekekeke,. #muntahCepat,.

     bukan sebab mak aku tak nak bayar tapi sebab ada posman yg cari 'PUNCA' !!!!
tah kemana-mana dia hantar bil internet aku kan? sakit hati aku nie :( *cedih*
hahaha,. tapi tak apa lah,. sekurang-kurangnya aku rajin belajar ! hahaha,.:p
tapikan? aku STRESS !!!! oh goshhhh ! ekekeke,.
stress?? punca? sbb hari2 HOMEWORK 1 HOMEWORK ! dan HOMEWORK ! :(
bla bla bla~

ehemmm,. to be continue ,.. sebab aku dah nak balik ! wahahaha,.
kbye~ :*