askar-2 ku !

Monday, 31 December 2012

corat coret 2012 =)

pot pet sana sini :')

Assalammualaikum =)
dimulakan dgn bismillallah :) 
dan syukur alhamdullillah kerana diberikan kesempatan utk melihat dunia
pada hari ini,. syukrannn :)

sayang, memandangkan hari nie 31/12/2012,
iaitu merupakan hari dan tarikh terakhir pada tahun 2012,
yayu nak cerita serba sedikit dan REFRESH balik 
apa yg dah tjadi dalam tahun 2012 nie,
kamooonnn,. cekitdauttt! ^_< 


 okey,. aku rasa gmbar yg tertera tu merupakan first snap bagi tahun 2012 kowt ~ haha
aku pun tak ingat, tapi apa yg aku ingat gmbar nie diambil masa aku tengah tgu my 'SUPERMAN' balik dari main bowling dan aku sanggup tgu dia selama 4 jam dan cuma jumpa dia dalam masa 5minit je,. 
tak pcaya kan? tapi itu lah knyataan,. dan dalam masa 5minit tu aku cuma belanja dia ais krim 'CORNETO'
alahai~ dan kipas ANGRY BIRD tu? hehehe,. aku sempat pukul dia dgn kipas tu !
dan aku masih ingat tarikh nya,. 19januari 2012,. 

    ehemmm,. sebelum aku teruskan dgn corat coret aku,. aku nak habaq mai kat hangpa semua,.
yg sebenarnya post aku kali nie byk bkenaan dgn HIM ! ekekeke,. okay,. 
what next? -,-


okeng ~ hehee,. 21april2012 ! siap ada masa lagi dekat pic tu ! hmm hmmm
nie event apakah? hey hey ! it's my birthday :p
wakakaka,. and this so SURPRISE coz dia dtg dengan tiba-tiba :\
dan yg paling sweet baju kami,. hehe,. kenapa dgn baju kami?
alahai~ aku pakai PINK, dia pakai MERAH ! tak ke sweet nama nya? hahaha,. muntah cepat :ppp 
n one more things,. tadaaaaaa ... *lihat gmbar dibawah :D



    hehe,. YAYU LUF HIM ! okey ! diam 
act~ aku nak tayang cadbury tu,. dan cadbury tu dari dia ,. hehehe 
dan teddy bear 'PINK KALER' tu daripada my beloved friend :)))
dan, secara jujurnya,. tahun 2012 merupakan tahun hari jadi aku yg paling best sekali :)
terima kasih atas segala keprihatinan anda semua ! yeahhhh ! 

ehemm ehemm, tetetetest test test,,. *bocilbancin*
hmmm hmmm,. WHAT NEXT SYG? aloooooo,.



      sekarang masuk cerita dekat sekolah pulak ! ehemmm,.
mulai tahun 2012 aku mula glamour dekat sekolah dalam kalangan guru-guru !
bukan sebab aku nie pelajar cemerlang or what else yg bkenaan dgn 'penyumbang sekolah'
tapi aku merupakan 'penyanyi sumbang sekolah' #ehh?
haha,. okay aku merepek,. sebenarnya aku GLAMOUR sebab aku jual nasik lemak ~
ekekeke,. dan sejak dari itu nama aku mjadi sebutan setiap cikgu,. 
hati berbunga der ~ 


 okeng~ now AKMAL lagi ! ekekeke *gelaksambiltutupmulut*
dan pic nie bkaitan dgn raya ! ohoooo ! aku ingat lagi tarikh masa nie 31/8/2012 ! 
wuwuwuw,. tarikh merdeka tuuu :D
dan bagi aku,. bukan saja tahun nie tahun hari raya yg paling bermakna, tapi tahun hari kebangsaan yg ke-55 pun cukup bmkna utk aku ! 2 dalam 1 der ~ muehehehe 

dan sambung pulak kisah 1/9/2012 ! AKMAL AGAIN ! ekeke,. dan kami beraya lagi ! 
alahai~ byk nya dia ! semuanya kisah hidup dia ! ehhh ! dia dan aku kay ! 
muehehehe,. dan bagi aku bulan 9 bulan yg paling best dalam tahun 2012 ! 
aku mula luahkan perasaan dan perasaan tu dibalas ! tapi semua tak lama,. 
kami mula jauh bila masuk bulan 11 ! OKEY , aku tak nak bukak cerita sedih nie,.
tapi apa-apa pun aku syg AKMAL !  heeeew ~ 

      hehehe,. dan seterusnya smpai december ! iaitu sekarang ni ! hmm hmm,
hari nie hari terakhir utk tahun 2012 ! tapi impian aku sepanjang tahun tak pernah tercapai !
tapi aku tak putus asa,. aku akan berusaha utk jadi lebih baik pada tahun 2013. insyaallah 

okeng~ cukup smpai sini aku nak cerita kan pasal kisah hidup aku sepanjang tahun 2012 aku yg tak berapa nak menarik ni,. tapi kalau nak dikenangkan mmg manis sgt,. heeeew ~ 
and for my 'SUPERMAN' i hope you happy always,. :) 

-salam sayang 2012-
YAYU O'LALA 

Sunday, 23 December 2012

senget -,-

pot pet sana sini 


assalammualaikum :)
hola hola blogger tercinta :*
muhehehe,. rindu saya tak ?
rindu takkkkkkk????


alolololo... rasa pelik tak dengan aku hari nie? hahehu 
sebenarnya kan kan kan?
aku nak buat perangai 'senget' sikit,.
sebab org selalu cakap yg aku nie senget,. dan kadang-kadang otak aku pun senget !
'kadang-kadang' ?? ye ke kadang-kadang? hahhahaha :p

     motif aku merepek hari ni sebab aku bosan,. aku bosan sebab aku merepek,.
dan aku merepek sebab aku bosan,. dan aku bosan sebab aku merepek ! 
ehhh? okay, aku senget,. hahehuhooooo :D

hehehe,. mesti ada yg cakap aku gila? aku sengal? kan kan kan?
ya ya ya,. aku rasa ada lah mcm tuuu sikit !!!! hehehe,.
tapi yg pasti aku tengah bahagia? erkkk? bahagia ?
kenapakah??? >,<

    soal bahagia ke tidak rasanya lebih baik jangan bawak masuk dalam TV ! 
ehhh? -,-
hmmm hmm hmmm,. aku sebenarnya kan,. aku nak bagitahu yg aku single ! 
dan aku suka hidup mcm nie dan aku bahagia baq hang~ 
dan satu lagi, aku tengah cari seseorang yg dapat pertahankan cinta kami, bukan seperti yg aku rasa sebelum nie,. ehhh? okay,. sudah cukup sudah,. tak nak ada cerita sedih diantara pembaca dan penulis blog :D

eheemmmm,. tetetete test test testtt,. hehehe,.
sekali lagi aku senget ! nak tgok gmbar aku tu pun kena senget kan kepala jugak tau :p
hahehu,. sebenranya tak ada apa-apa yg aku nak ceritakan hari nie,
tetiba idea datang nak suruh buat post senget nie,..
dan aku sebenarnya saja nak suruh korang buang masa utk baca post aku yg tak ada isi atau pun nilai-nilai murni nie,.

   jadi sebagai moral value hari nie,. jangan lah anda buang masa mbaca post saya yg meraban nie,. hehehe
mintak maaf ya? saya mmg seorang yg suka bgurau,. harap maaf kalau ada yg sakit hati,. kita duduk rumah makan roti depan TV ! sekian saja post saya harini :)

bubye~ assalammualaikum :*

Tuesday, 11 December 2012

family picnic :)

pot pet happy :)

bismillah :)

assalammualaikum :)
alhamdullillah :D
akhirnya yayu dapat kembali update blog lagi :)
ehemmm, dah lama jugak rasanya yayu tak update kan? 
hahehu :*

ehemm,. nampak gaya mood aku hari ni mcm happy je kan?
hoho,. nmpak nya mcm tu lah :)
syukur sgt-sgt sebab allah dah bagi aku ketenangan, dan mungkin allah dah bagi aku ptunjuk utk setiap solat sunat istikarah aku :) alhamdullillah :)))

    tapi bukan tu tajuk yg aku nka cerita hari ni,. 
hmmm, hmm, hmmm,. aku sekarang ada dekat kampung,.
masuk hari nie dah 4hari aku kat sini, jauh dari kawan2, jauh dari mama papa n adik2,.
dan aku stay sini dgn rasa bahagia, :) walaupun ada rasa rindu, tapi nak buat mcm mana kan?
smpai bila aku nak duduk bawah ketiak mak? hehehehe :p

okey, keluar daripada tajuk tadi, dan kita masuk ke tajuk kita hari nie,.
disebabkan dah lama tak update kan? sebab tu lah byk bnda yg nak aku ceritakan,.
hahehu... :D

     sabtu lepas aku dgn family dah pergi picnic,.
aku excited sgt nak ikut, walaupun aku pergi tanpa mak dan ayah aku tapi aku happy dapat pergi dgn nenek, atuk, family maklong dan my beloved mak teh <333
hahehu. dan yg paling best, aku dapat tenangkan fikiran serta dapat melepaskan sedikit stress bila pandang lautan luas ciptaan tuhan,. subhanallah, indah nya :)


hehehe,. anda nmpak tak siapa yg sedang duduk dekat 'kerusi malas' tu?
heyyY! it;s me ! dan kat belakang aku tu mak long kesayangan aku :)
hoho,. tengok lah aku,. jauh termenungkan? dan dalam masa yg sama aku tengah tgu my superman balas mesej yg perlu mengambil msa yg lama utk balas mesej aku tu -,-
haha,. okey, lupakan about my superman :p

         omegad omegad omegad ! hehe,. this my grandma :)
hoho,. how much i love her? :) so much lahhhhh ;)
tahu apa yg tok aku buat tu? tok aku bakar ayam ! wahahaha,. so sedap wehhhhh! :p

ehemm, aku dah nak balik,. hahaha,. cantik dop?
lebih baik kau kata aku cantik cepat ! hahahaha,. #muntahCepat :p
eh eh,. tgok baju aku, dan tengok kereta tok wan aku tu,. sama kaler la pulokkk >,<
harharhar,,, xD

     alahai ~ blablabla,. aku dah tak tahu ape benda lagi yg aku nak cerita sekarang nie,. 
kehabisan idea dan dah pun tak ada idea ?_?
harhar,. makin lama otak aku dah tak betul daaaa :p
hoho,. okeng-okeng,. apa-apa pun aku bsyukur kat allah sebab masih bagi aku kbhagiaan :)
alhamdullillah :) dan aku hope kbhagiaan yg aku rasa nie dapat bkekalan selamanya :)))

also thanks to my followers, new followers, dan peminat setia yg selalu baca blog nie (eh?ada ke?)
haha,. tak kesah lah sama ada anda sukakan saya ataupun tak, tapi yg penting,. saya tak pernah kisah,
dan saya suka semua org :)))

kbye~ assalammualaikummm :*  muahh kiri muahh kanan :D

Saturday, 1 December 2012

December Wish

pot pet sana sini ;-)

assalammualaikum :)
hola December ! :D
peaceee siket ^_^
hew hew ~

come here to me ! i want hug you :*
hahaha xD

hahehu,.. happy December kpada anda semua,. pengikut-pengikut setia blog yayu o'lala
serta insan-insan yg ada di hatiku,. wahahha xD
 
     hurmm, memandangkan december bulan terakhir dalam kalender pada tahu 2012 ni, 
aku nak wish sikit lah :)
korang semua pun mesti ada wish kan? nak share nan yayu tak? post dekat cBOX ya? nti yayu balas dekat cBOX korang jugak,. 
hew hew :')

atototo,. kalau diperhatikan dari gaya 'type' hari ni, mood aku mcm baik je kan?
jyeahhh! aku hope mcm tu lah :)
dan aku nak wish sesuatu,.. jom usha ,. hehehe xD

  1. aku nak berubah mjadi lebih baik, seorang perempuan yg kuat, berani, dan kalau boleh aku nak jadi seorang yg pendiam sbb hati aku dah patah beribu dan beraban,. hahhaa >,<
  2. kalau boleh aku nak keluar dgn dia buat kali pertama dan mungkin untuk kali terakhir ! aku nak aku dapat jawapan dari dia atas semua kekusutan dan persoalan dalam hubungan kami nie :)
  3. aku cuba matangkan diri aku dan cuba terima apa pun takdir yg tuhan tetapkan buat aku dgn ikhlas hati dan aku nak dekatkan diri dgn tuhan :D
  4. kalau boleh aku nak seorang teman hidup yg dapat buat aku bahagia, faham perasaan aku dan selalu dgn aku sama ada susah ataupun senang!
  5. perlukan teman yg pandai hargai aku ! ;)
  6. nak jadi anak yg lebih baik dan taat kepada ibu bapa ^_<
  7. dannnn, aku nak follower blog aku meningkat ! mcm tu jugak follow aku kat twitter ! jgn lupa follow aku yea? :p
  8. tak tahu nak cakap apa dah -,-
  9. hurmmm, pun dah tak tahu,. 
  10. hanya mampu dapat bdoa yg baik2 je lah utk diri sndiri,. hahaha
hahaha,. yg 8,9,10 tu aku dah tak de idea sebenarnya, saja nak bagi cukup 10 ! :P
harharhar,. wish korang pulak mcm mna? 
aku kalau setakat wish mcm tu boleh lah, tapi kalau nak cuba usaha kan utk jadi seperti apa yg aku wish tu rasa-rasanya payah sikit kot! but aku yakin, aku perlu lebih berusaha utk jadi lebih baik !
yeahhhh! insyaallah aku akan bangkit :)))

    hohoho,. agaknya bila lagi aku akan dapat update blog? 
insyaallah, kalau ada salah satu wish aku yg kat ats tu terjadi, aku akan cerita kan buat pengikut2 setia blog yayu o'lala nie :)
terima kasih ats sokongan korang :) love you muchhh !
bye-bye :*

HAPPY DECEMBER :) hohoho