askar-2 ku !

Thursday, 29 November 2012

bosan lah bosan lah :\

pot pet merepek meraban :'p

assalammualaikum,. :)
HELLO ! 
PEWWITTTT ^-<
hehehe,. 
*nmpak tak permainannya?*

kushhh kushhh, apakah? haha,. nampak tak permainannya? 
hahehu, aku bosan nie! bosan tahap yg amat melampau!
aku jugak sedih! sedih tahap yg amat menyeksakan!
selain tu, aku jugak stress! stress tahap nak MATI ! 

    hurrrggg, MATI? aku takut MATI ! siapa tak takut mati kan?
aku percaya ramai yg takut untuk mati! 
*bla~bla~bla~*
okeyh! aku dah malas nak cerita pasal mati ! itu semua kerja tuhan,.
dan aku harap, umur aku masih panjang :) 

BOSAN BOSAN BOSAN ! *hentak2kaki*

hahaha,. jom kita ramai-ramai hentak kaki, sbb kita sama-sama bosan !
kan ? kan? kan? rasa bosan kan? dan anda rasa sedih tak?
kalau rasa sedih mari kita ramai-ramai berjoget !
hahehu,. aku gurau je,. rilex ! jgn marahhh !

      kau nak tahu kenapa aku rasa bosan segala bagai?
AHAH ! kalau nak tahu, aku punya handphone dah macam tak wujud kat dunia ni!
lepas tu, aku punya fikiran pulak rasa mcm dah kosong! mcm dah tak ada apa-apa lagi!
aku tipu kan? haha,. ya ! aku tipu yg pasal fikiran kosong tu -,-
*nak panjangkan cerita*

eheeeemmm, one thing yg aku akan buat if aku rasa bosan, nak tahu ?
tak nak tahu? suka hati hampa lah :p
hahehu,..
FIRTS sekali aku akan berangan,..
SECOND aku akan ingat balik semua kenangan aku dgn yg tersayang,.
dan yang KETIGA yg paling dan yg selalu aku buat lepas tu ialah MENANGIS!
hahahaha,. aku tipu je yg pasal menangis tu! kalau nak tahu, aku tak pernah menangis !
ehhh? okay, sekali lagi aku tipu ! hahehu :p

    memandangkan cuti sekolah masih lagi panjang ! tak salah kalau korang follow TWITTER aku !
tak pun add aku kat FACEBOOK ! boleh kan? mari lah kita berkawan, :)
hoho,. thanks sebab dah sudi baca post yg merepek meraban nie,.. :)
bubyeeee~ :*

Monday, 26 November 2012

rindu merindu :*

pot pet kembali merepek ;)


assalammualaikum :)
hola hola^^
peaceee 
*senyum smpai telinga*
:p

hahaha,? #eh? knapa ni?
rindu? rindu siapakah? 
hoho,. mai kita usha cerita kat bawah mai ! ;)

ehemmm, dgn lafas bismillallah, aku nak mula cakap yg aku rindu kan blog aku yg sekian lamanya tidak ber-update! huhu,. rindu aku tak? aku tahu blog nie pun rindu kan aku,. sbb org selalu ckap, kalau kita rindu kan seseorng, makna nya org tu pun rindukan kita! #eh? tu org tapi blog bukan org! hahehu :p
apa-apa je lah ,. hehehehe *tutupmulut*

    merindu? eh? siapa merindu aku? haha,. ade ke? bagitahu cepat ! :\
harharhar,.. org selalu cakap kalau bulu mata belah kanan jatuh tanda nya ada yg rindu! bulu mata aku yg belah kanan selalu jugak lah jatuh! siapa rindu aku yea? alahaiiii~ ^_^

hahaha,. okay! aku dah banyak sgt merepek. now aku nak story tentang cuti sekolah aku yg bosan nak mampusss! >,<
grrrrr~ aku tension sebab cuti mcm nie kerjanya duduk rumah, makan, tgok TV, bukak FB, main TWITTER! dengar lagu kat YOUTUBE! ahah! boleh dikatakan hari-hari aku buat benda yg sama,. 
dan perkara yg buat aku lebih stress sebabnya duit tarak ! habis ! pokai ! -,-

     h0h0,. seperti sedia maklum yg aku ni bukan nya seorang yg jenis 'lekat' dekat rumah! pantang duduk rumah! aku mesti nak keluar, merayau, dan what ever lah! hahaha xD
n now ! aku terpaksa jaga muka dok dalam rumah diam-diam sebab kehabisan duit! n at the same time aku terpaksa layan kebosanan aku dgn menghadap bnda yg sama! ohohoh !

HANDPHONE? grrr~ jgn ditanya soalan tu kat aku :( *cedih*
HP aku sakit! dah lama dia senyap tak berbunyi! 
dan ni satu penyeksaan buat aku ! >,<
aku dah tukar pakai phone lain sekarang nie! phone aku yg lama dah rosak dan semua mesej aku dgn dia HILANG ! terpaksa ! sebab semua ada dalam phone tu! *btambah cedih*

    haishhh, dah lah! cukup lah! cukup smpai disini saja! #singing! 
hahaha,. aku dah tak nak cerita pasal benda-benda sedih nie,. 
just hope i'm can be happy just now! :)
bubye ! miss you n missing you syg :') heeeew~ :*

Saturday, 17 November 2012

oh yayang bayang ku :*

pot pet main bayang-bayang :D

assalammualaikum ! :)
hola hola ! 
i'm back setelah dah lama menyepi,.
hew hew,.

AHA ! siapakah gadis bbaju merah itu? lihat dari tepi nmpak bibir nya yg ohhhh! seksi ! 
wakaka! heyyy! it's me lah :) wahahaha 

    okay, tak masuk punch line ! haha,. now story,.
yayang bayang? who? hahaha,.

sebelum tu sorry ye sayang? sbb lambat update pasal nie,.
btw, happy birthday :)

    nak tahu ke sapa yayang bayang yayu olalang nie? :D
hew hew :')

agagagaga,. wahaha :p
kecik, comel, kiut ! oh cukup lah cukup ! jgn puji lebih2,.
nanti dia perasan sendiri ! hahaha :p
okay, it's capika ! my BFF merangkap adik kesayangan :)
14 hrbulan november hari tu dia dah tua,. dah 16tahun dah adik aku nie :D

     dan ? we have fun together ! :)
hew hew,. sweet memories kita hang out naik motor ! wahhh so sweet kan kan kan ?
dan kite dapat tengok movie ! ISTANBUL ! AKU DATANG ! :D
yes !yes ! yes ! aku nie minah camera ! kat mana2 pun nak jugak bergambar ! wakakaka
eh eh? capika cakap ada hikmah aku tutup muka tomok kat belakang tui ! sebab the happy ending cerita ni, lissa dengan beto ! ohhh so sweet ^_^
n you know then? capika crying dalam panggung! wakaka,. so saddddd,.. >,<
tapi bagi aku cerita ni best sgtsgtsgt :D

     wahahaha ! sumpah kami enjoy gila time nie :)
lepas keluar panggung, pergi karoke, lepas tu lepak dekat marina island. ohhh so sweet :)
tak lupa jugak dekat no'or a.k.a nabilah ! hahaha :p

cuba tengok betul-betul muka kami! sama tak ? sama kan? haha
tapi yg baju merah tu comel siket lah ! wakakkka ! aku lah tu :p
kay! muntah cepat! haha :D
btw, yg sebelah aku tu nabilah a.k.a no'or nabilah jawa ! sebut namanya pastikan smpai dekat tekak ea? hahahah,. kawan yg kejam aku nie -,-

     hoho,. aku dah tak larat nak taip dan aku pun tak ada idea apa bnde aku nak cerita! wahahaha
gtg now, :) assalammualaikum :*

Sunday, 11 November 2012

kami buddyz dan kami takkan terpisah!!!

potpet sana sini :p


assalammualaikum :D
hahehu ! dan selamat pagi :)))
*senyum kasi ikhlas*
hoho

hoho,. tetiba pagi ni aku rajin nak update blog, aku rasa mcm dah lama tak merepek meraban dekat karpet ni,. haha :p
okay! you see the picture? hoho,. i miss my buddyz ! walaupun tak smpai seminggu cuti tapi aku rasa rindu sgt :)))

zul ! oh zul ! hoho,. pic nie masa hari jumaat hari terakhir sekolah pada tahun 2012 ni, i'm so sad sebab tahun depan aku dah tak boleh happy-happy mcm nie ! 2013 i'm SPM candidate ! :p *fengssaann*
haha,. tengok tu? zul bawak gitar kan? dan sepanjang dia bawak gitar kat sekolah, aku dah jadi penyanyi dia yg tak bertauliah,. haha ! *kosong, kosong, ooongg onggg*

wink wink wink ! zul lagi ? haha,. kami bestie ! sgtsgt lah sgt kan? *mata ke atas*
hoho,. btw, aku dgn zul nmpak sweet kan? haha,. tahu tu,. :p *muntahcepat*

haha! byk-byk gambar, gambar nie tak boleh GO ! aduiii! siapakah lelaki itu?
haha ! A to R to I to P = ARIP ! agagagaga :3
btw, arip nie suka mcm nie, nak tunjuk dia romentik lah kan? romentik lah sgt *tgn di dada*
ayoyo,. ini mcm aku malu lah,. dah la dlm kelas zul dgn amirul fitnah yg arip suka kat aku?
nak mampos? aku sepak arip laju-laju kalau betul dia suka aku ! *buat2marah*

hoho,. sedih tengok pic nie,. masa ni loceng dah bunyi dah! NAK BALIKKKKk!!!
tetiba rasa nak snap satu pic dgn amirul! SWEET? haha, jgn bagitahu aku mcm tu,. nanti ada yg cemburu :p
OMG ! *terkezuttzz*
haha! buruk? pelik? dan gila? haha, aku tahu tu dan makin hari memek muka aku makin pelik-pelik!
hoho,. cikgu azmi cakap aku mcm budak sekolah arab? haha,. yess! cikgu dah bagi idea utk nama style tudung aku yg tbaru nie,. 'minah arab' hahahaha ! *gelak cepat* :\
lawak ke? haha,. dah ! diam ! 

dan sekali lagi! haha,. aku mmg makin pelik kan? tgok lah bunga kiri kanan! haha,. 
rasa nak tampo je muka aku ni,. haishhh,. pelik mmg pelik! tapi fatin ckp aku makin comel ! hahahhaa
muntah cepat ! >.<

hey capika! hoi! sibuk ! hahaha xD
tgok tu! capika pun tpengaruh dgn aku ! agagagaga -,-
hehe, btw dia comel kan? haha, aku pun,.. ecececehhh *menyampah*
haha, ehhh? lagi pun mmg betul pun, capika mmg comel ! aku ni perasan je,. hahehu :D
FATEN? how about her? haha,. dia tak nak buat tudung mcm ni sebab ______
haha, aku tak tahu nk cakap mcm mana,. :p

faten ! faten! comel kan dia? :D
hehe,. comel sgt, tapi aku tahu aku lagi comel ! hahahaha *muntah cepat*
kesian dia, dia suruh aku ambik gmbar dgn zul, amirul, hasrul, arip sebab nak bagi BF dia cemburu! adoiiI! tak nak cerita masalah rumah tangga org kat sini,. k dah ! diam ! :p

hasrul? hehe, sumpah ! abang sorang ni yg akan aku rindu sgtsgt nanti ! 
hasrul ni suka kacau aku ! suka sgt! hahaha,. *gelak menyampah*
hari last hari tu sempat lagi dia tarik tudung aku, main sepak-sepak kaki dgn dia,. main pukul-pukul! 
issshh, dia ni mmg hantu mengusik,. dan dia paling suka buat aku melatah ! opsssss >,<
haha,. yeahhH! aku seorang yg kuat melatah! dan melatah aku dah smpai ke tahap opah-opah style ! haha :p

okay, cerita dah panjang bjela, nti tak larat nak baca, aku pun dah tak larat nak taip,. hoho
sebagai pic yg terakhir zul sempat bdrama dgn izzul hafiz,. haha,. sedih lah konon? alahai~ :3
hoho, pape pun hope dpt jumpa korang lagi pada tahun 2013 :)))
syg korang semua <3 

#KAMI BUDDYZ DAN KAMI TAKKAN TERPISAH :D

Thursday, 1 November 2012

weeeeeee :D

pot pet sana sini :)


assalammualaikum :)
hola-hola busuk-busuk dan wangi-wangi sekalian ;)
hahehu,.. aku tengah bengang nie,.
bengang tahap nak mampos !
>,<
OPPPPPSSSSS


wink wink wink ^^ *haha* :p
aku kalau boleh nak letak gambar aku yg buat muka macam tu, tapi aku nie bukannya suka ambik gmbar nmpak gigi ! problem ? sebab aku takut nanti nampak kuning-kuning pulak,. :3
hahahaha,. kay, abaikan !

    hoho, masuk balik topic aku yg weeeeeeee panjang-panjang tu, tak tahu bunyi untuk berapa harakat,.
haishhh,. jap jap,. telefon berbunyi *muka poyo* -,-

hohoho,.. *santa claus*
alahai,. tapi tu bukan rupa santa claus kan ? kay aku tahu tu,. dah diam !
kangaroo kan kan kan ? dan gambar sebegini akan mendapat byk kritikan,. 
dan yg paling menyedihkan dalam gambar tu ada muka aku ! dan aku mengaku yg itu mmg aku,. #haha
jangan usha aku, usha yg sebelah aku tu,. comel kan dia ? hoho, tahu tu,. :p

     minggu lepas exam macam-macam aktiviti aku buat ! bukan lepas exam je, sebelum exam pun sama :)
haishh, mmg tak sah lah kalau aku nie tak pergi jalan-jalan kat mana kan kan kan ? kau ingat senang nak ikat kaki nie suruh duduk rumah je ? jgn harap leee,. tgu aku sakit demam baru boleh dok rumah,. haha :P

eh eh ? ade lagi lahhh ? haha, sape eh perempuan dgn aku yg bermuka pelik tu?
haha, tgok muka kami, ade sama tak ? *kedip2mata* :p
ade kot iras siket-siket kan ? kay, tu cousin aku, dan aku syg dia,. dia tak pndai posing dan dia suka tiru cara aku posing, hahahaha, :p *senget*

tgok taw taw taw :D

hoho,. aku tahu aku tak cun mcm anda ! anda ! dan juga anda ! tapi saja aku nak gatal tunjuk gambar aku ! :p hahaha,... ajak aku jalan-jalan, pastu posing-posing kan ? pakai kamera aku then dia tak tahu pose kan ? tgok lagi yg nie taw taw taw :p
haha, tengok tu tengok ! lebih kurang sama kan kan kan ? haishh, nasib baik dia tak mintak sunglasses aku yg glamor nak mampos tu ! dgn kaler pink pink mcm tu ! wahhh i loikeee :D
hahaha, *muntahCepat*
alahaiiii, tak kisah lah dia nak tiru aku ke ape ke, yg penting aku syg dia dan aku suka org ikut style aku !
aku sexy ! aku tahu tu ! dan sekarang aku tahu korang yg baca nie cakap aku perasan ! dan aku mmg tahu tu ! aku tak kisah le syg :') hewwwwww..

    hoho, btw, mulai malam nie, aku hidup without HIM! for 4days syg ! 4days without you and this so shitt! -,- n i always pray for you :') hope my lalink okeng-okeng ja :D sygdiasgtleww :')
bubyeee ~ ;)))