askar-2 ku !

Sunday, 30 September 2012

omey omey :)

pot pet sana sini :)

assalammualaikum :)
hola-2 you all :D

alahai ~ 
dah lama cik ayu tak update blog kan kan kan ?
heeee :D

atoto,.. omey kan ? atoto,.. nie adek aku,. satu2 nya adek yg aku syg :D
heeeee,.

     dah 4 tahun dah adek aku nie,.. muka dia tak macam aku,..
betul ke ? aishhh, ade yg kate mcm ! tapi aku kata tak macam,..
tgok pic bawah nie :3
wink wink ^^ same ke ?? takkan kan kan ?
tapi saya tahu, saye lagi omey dari adek saye ~ hehe,.. xD

haishh, kalau bab bab perasan nie aku lah juara nya ~ kay aku tahu, adek aku mmg omey ~ :)
hehe ;)

     semalam mama aku masak mcm-2,. byk sgt,. panggil kawan2 , adek beradik sume dtg rumah ~
capika pulak jadi photographer family aku smlam,. so sweet sbb byk gambar yg kite org snap snap :D
hehe,.. tapi secara jujurnya, aku tak happy mana pun ~ 
sbbnya superman aku tak dpat dtg :(
hmmm~ nak wat cam mne an ? keadaan tak mngizin kan,.. :)

tapi kan ? mlm smlm aku mimpi :(
dlm mimpi tu dia ade dekat rumah aku, dlm mimpi tu dia pegang tgn aku,
dia tak nak lepas tgn aku tu walaupun aku suruh lepas sbb ade ayah aku disitu :(
dan dlm mimpi tu lagi, capika amek gmbar kami berdua :) sweet sgt,. 
aku rasa mimpi tu mcm betul,. dia panggil mak aku pun dgn sebutan 'mama'
alahai ~ bagun pagi nie aku menangis sbb aku cume mimpi,
sdgkan dalam mimpi tu aku rasa mcm betul2 dia pegang tgn aku, di bisik kat telinge aku,
di senyum kat aku,. alahai ~ aku tak faham dgn perasaan aku sekarang -,-

     lepas bagun tu, klik HP, tgok ade mesej dri dye mlm smlam, pukol 11:30,
alahai ~ cik ayu baru je lelap time tu,. hmmm~ mcm ade petunjuk kan ?
haishhhh,.. pening kepala pikir kan hal nie,.. -,-

hoho,. ape2 pun, yu doakan kite okay-2 je syg ~ huhu
kbye ~ love you keding n love you adek mulatttt~ :p 

Thursday, 20 September 2012

kuat kah ?

pot pet sana sini :)



assalammualaikum :)
hola hola ^^


wink wink ^^ huhu, lamanya aku tak update blog, dan aku rasa pelik sebab shoutbox aku selalu ada org pelik pelik ,.. haishhh, abaikan lah ~ 

    hehe,.. motif gambar tu ? heeee ~ tu lah skandal aku :p
haha, tu hasrul namanya :) kawan aku,.. hari nie besday dia,..
wish kau panjang umur ya bang ? syg kau,.. hehe :D

hoho,.. bukan tu yg aku nak cerita, memandangkan aku dah lama tak update blog kan ?
mesti byk bende yg aku dah buat ! hew hew :D
tapi sbenarnye tak ade ape yg menarik pun~

    kuat kah ? mngenai apakah isu tsebut ?
alahai ~ sbenarnye kan,.. cerita nya mcm nie,..
haishhh, susah pulak nak cerita,.. >,<
hehe :D 

aku nak cakap yg aku sebenarnya rindukan SUPERMAN aku !
tu je alasan yg aku ada ! haha,. dan aku rasa tak kuat :(
alahai ~ aku xnak menangis sebenarnya ~ tapi nak buat mcm mna sbbnya aku mmg dah tak boleh menangis~
haha :p

     erghhh, awak awak , mcm mna nak cakap eh ?
erghh~ saya kan,.. saya sbnarnya nak jumpa awak lah >,<
kite berdua je, xnak org lain kacau sbbnya hari isnin hari tu saya dah sakitkan hati awk :(
so, saya nak tebus balik,.. tapi x tahu mcm mne nak ckp at awk !
okay ~ now i'm shyyyyyy ~ hehe malu la >,<

prrrrr ~ *kembungkanpipi*
aku dah tak tahu nak cakap apa dah -,-
apa apa pun, aku hope, impian jadi kenyataan,.. hehe :p

kbye ~

Saturday, 15 September 2012

cepat lah cepat lah ~

pot pet sana sini situ :-p


assalammualaikum :)
hew hew ^^


hehehe :D sibok je gambar at atas tu kan ? 
alahai ~ tapi kan kan kan ? disebalik gmbar tu ada cerita nya yg tsendiri,.
nak tahu ke ?

     wink wink ^^ tak nak la aku cerita sbb ceritanya dah lama dan rasa malu nak cerita :)
h0h0,.. sbenarnya kan kan kan,.. time nie aku tengah tak ada mood :p
sbbnya superman aku dtg rumah kejap sgt :(
pastu kawan2 ajak posing kat depan rumah,..
tgok la tu ~ tu yg xde mood nak buat muka comel comel ~ hahaha,.. *poyo je*

konon konon nya merajuk lah kan ?
tapi lastly, aku happy balik sbbnya,..
heeeew :') superman aku tu dtg balik,..
sweetkan ? kay, aku menyampah :3
hahahaha :p

       alololo, bukan tu yg aku nak cerita sbenarnya.
saja je nak interfirm  ~ wakakaka :D

hoho,. apa yg cepat lah cepat lah tu ?
haha,. sebenarnya kan,..
aku nie dah tak betul ,.. baik punya ayat, aku nie dah angau ~ 
wink wink ^^ gila aku nie >,<

       3 hari superman tak ada :(
baru sehari je aku dah rasa rindu :s
hoho,.. aku tak sabar tgu esok,..
ya allah ~ cepat la esok cepat lah,.. :p
sbbnya esok dia dah balik :)

hew hew ;') aku nie mengedik je lebih kan ? >,<
tak payah la kau cakap kau je yg menyampah bila baca post nie,
aku pun menyampah jugak dgn diri aku,.. haha,.
sepatutnya hari nie aku keluar nan kawan2,
tapi mak aku tak bagi sbbnya mak aku cakap kalau superman aku tak pergi aku pun tak boleh pergi,.
eh eh,. baru je nak plan dgn superman aku, tetibe dye cakap dye pergi kem 3 hari ~
alahai ~ dan aku pun tak pergi mana2 hari nie >,<
tak apo loh ~ lagi pun aku tak de mood dan tak de duit walaupun sbnarnye duit aku byk ~
hahahhhaa ~ :p

      merepek~ aku mmg selalu merepek, dan suka cakap bnde yg bukan-2,.
kadang2 org pun menyampah ~ tapi apa aku kesah ? huh ~
sbbnya aku pun mnyampah nan diri aku bila aku dah start mengada, mngedik,.
dan especially bila aku dah start perasan, ~ wahaha,..

kbye ~ :p

Monday, 10 September 2012

hari demi hari

pot pet sana sini :D

assalammualaikum :)
heeew hewwww ^^

wink wink ^^ burukkan owner nie ? haishhhh,.. hahaha xD
thanks to zul sebab bagi aku pegang pegang dan pakai pakai topi superman kau tu !
h0h0 ^^ SUPERMAN ?? olala :O
*tetibe winduk samak SUPERMAN hijau aku***

    heeee ~ HARI DEMI HARI ~
haishhh, nak tahu tak ? hari nie aku tak pergi sekolah ! hahahaha *pejamMata*
bila tak pergi sekolah mula la aku start online ~ 
bukak FB takde kawan nak chatting sbbnye semua pergi sekolah >,<
nak tulis status pun takde yg nak LIKE :3
bukak twitter, tak tahu bende ape nak tweet ! 
lastly aku bukak blog dan aku edit mana yg patot dan aku buat post baru ~ wohohoho :D

alahai ~ pepagi lagi aku dah mengedik dekat sini >,<
hewww hewwww ~ 
haishhh, bila la demam nie nak NYAHHHH ~ 
aku dah tak larat sesangat sgt sgt sgt dan sgt nie ,..
dah tu, demam aku dah effect smpai ke pinggang pulak tu !
wohoooo,.. aku nak pergi klinik jap lagi,. dan aku harap takde pape yg tak elok jadi kat aku,.
hurmmMM~

    brrRR~ aku dah janji tak nak cerite bende sedih sedih lagi kat blog nie,.. 
kalau tak aku terpaksa la padam lagi semua post aku ~ hahaha *tetibeTeringat*
alahai ~ tetibe aku teringat sbb sbb yg dah buat aku padam semua post aku tu !
sbbnya dari diri aku sendiri ~ suke sgtkan luahkan perasaan kat sini ?
lastly 'KAWAN' tu baca blog kau baru kau kelam kabut ~ wohahah
okay okay, ~ past is past ,.. aku dah malas nak HINGGAT ~

wink wink ^^ walaupun aku rasa sedih tapi aku cuba lah kan ?
cuba utk happykan diri sendiri ! ye lah ? smpai bila kita nak terus sedih dan terus rasa bsalah dlm hidup ?
yang lepas tu biarlah lepas dan aku ! yeahhhH ! aku cube jadi matang !
insyallah ~ pengalaman tu kan mematangkan kita ???

    h0h0h0,.. dan utk SUPERMAN yayu ,~ hmmmm :'(
tak tahu la nak cakap apa, dan yu tak nak cakap pape pasal awok ~ :p

okay~ sakit hati sakit sakit ~ *mengada*
hahaha xD
hari demi hari, biarlah apa pun yg jadi,..
aku takkan berhenti berdoa utk kamuuuuu <3
doa ku cuma inginkan kamu bahagia walaupun kamu bahagia bukan dgn aku,..
mcam aku selalu ckp, 'biarlah takdir dan waktu yg menentukan'

sygggggggg kamuuuuuu~ emuaaahhhhhh panjang panjang :*

#kbye~ :D

Friday, 7 September 2012

need a PENYEMBUH RINDU

pot pet sana sini :(


assalammualaikum :'(
peace tak peace ??
alahai ~

brrrr~ aku rasa nak mati tapi aku tak nak mati lagi !
alahai ~ aku demam hari nie ><
bagun dari tidur pagi nie mcm biasa lah kan kan ?
bagun je mesti cari handphone dulu sbb nya aku tak tahan pagi pagi dah dengar lagu LIKE A G-6
ohoi ohoi ! panjatttt yayu >,<

     hahaha,.. dengan telinga aku rasa panas panas, kepala rasa berat berat, kaki sejuk sejuk ~
jalan terhoyong hayang ! hah ? sudah ? aku nie kenapa ?
satu lagi yg aku tak sangka, mmg tak diduga,.. haishhh,.. tekak aku nie hah ?
napa pulak ?  serak serak basah dah jadi mcm suara ELLA pulak kan ?
haishhh,. kalau bab perasan nie mmg aku lah JUARA nya ! ya ya ya !
HAK BERMAIN HAK KAMI ! haha *takdekaitanpun*

heeee ~ tu bukan ape tu, tetibe aku teringat iklan MILO ! ye lah kan ?
biasa nya ptg ptg aku selalu minum MILO AIS smbil teringatkan SUPERMAN aku tu !
tapi hari nie aku tak minum MILO AIS pun ! alahai !!!! i need a PENYEMBUH RINDU !

     uhukkk uhukkkk *menangis*
sedih nie weh ! nak SUPERMAN ! wohahahah,..
gedik kan aku nie ? mengada kan ? dan yg pasti aku MANJA kan kan kan ?
haishhh, tak kisah la aku mcm mna, asalkan dan yg penting aku comel ! aku tahu itu !
hoiiiiissshh, nmpak tak ? aku perasan lagi kan ? hoho ^^
abaikan >,<

haishhh, menyampah la aku >,< bla bla bla ~ 
tak nak cerita dah ~ tak nak merepek dah ~ tak nak perasan dah ~
cukup la utk hari ini ! aku tak sihat nie >,<
demam, saket hati, saket semua anggota badan, dan saket semua organ ~ 
kbye ~ :D

#doakan yayu cepat sihat kay ? :')

Saturday, 1 September 2012

terasa manis manis

pot pet sengeh sengeh :p


assalammualaikum ~
h0h0 ^^
peace peace peace >,<
------>
------>
------>


hola hola,.. :)
ade nmpak tak gmbar kat atas ?
atotototo,.. :D

       semalam kan kan kan,.. alahai ~ 
aku rasa manis manis pulak sekarang nie,..
hari nie pun aku rasa manis manis jugak,.. :p

memandangkan smlam aku buat rumah terbuka kan kan kan,..
heeee ~ *rasa malu nak cite*
ehemmmm~ ok ok,. aku teruskan,.. haha :p

     eh, aku tak tahu nak cerita apa sebenarnya,.
tapi yg pasti aku rasa manis manis,..
alahai ~ rasa nak terGEDIK pun ade nie,..
hehe,... :p

mal mal mal ~ sorry sbb DP ayu kat FB gmbar kite :)
suke sgt pic tu ~ hehehe,..
sbb pic tu ade rase manis manis ~ hahaha :p

     h0h0,.. ape ape pun smlam mmg hari yg terindah la kan kan ?
haishhh, ta nak cite lebey lebey,.. malu lah,.. hahaha >,<
aduyai ~ sabar je la hati >,<

bla bla bla ~ aku dah tak tahu nak cer ape nie
sekarang aku nak out,. nak rehat, aku letih sgt nie,..
hehe,.. sbbnye hari nie seharian aku berjalan :)
meneman no'or nabilah jumpa abg syg dia kan ?
haha,.. how jealous i am ~ hahaha xD
kbye ~

sila cemburu,.
terima kasih :D