askar-2 ku !

Sunday, 26 August 2012

wink wink ^^

pot pet sana sini :) 


assalammualaikum :)
peaceee ^^


woha woha ~ lama nya aku tak menghadap blog tercinta nie ~ *ngeeeek*
haha~ at0t0,.. aku sakan dan sibok dok meraya kan kan kan ?
alahai ~ duet raya aku ? alamak weh ! tak byk mcm tahun lepas,. >,<
tahun nie aku dapat lebih kurang RM200 je ~
heeeee :D

       wink wink ^^ aku nak cerite ary nie !
h0h0,.. ade nmpak tak gmbar kat ats tu ?
nmpak tak nmpak tak ? 
ko tak nmpak mmg ko buta ~ h0kh0k >,<

heeee ~ ade kisah disebalik gambar tu ! nak aku ceritakan ke ?
hehe,.. aku dah perasan mcm aku nie ARTIS pulak ,..
wehhh! aku bukan ARTIS kay ? aku RETIS !
hoho ! tahukan apa itu RETIS ? ok cun ~ hihuhihu ;p

    jom jom jom,..
jom aku ceritakan :)

***ehem ehem,...****
tema : gadis bandar dgn jejaka kampung ingin mncari pemilik kain putih,.
pelakon utama: yayu hamid dan jejaka rahsia :p *haha*
lokasi: sawah padi.

-eh eh,.. aku tak merepek kay ? -
hoho,.. jom setad :)

wahai gadis,.. sedang dikau berjalan-jalan, tetibe terjumpa sehelai kain putih ~
***hahaha,.. weh aku rasa nak tergelak pulak kalau nak reka cerite nie,.. ***
-ok ok, aku cuba teruskan-

ehem,,.. dan aku pun mencari-cari,. siapakah gerangan yg punya kain putih tu ~ 
huihhh~ penad la aku nak cari >,<
tak jumpa jumpa nie,.. alahai ~
tengok la aku :)
setia kan menanti ? setia kan menunggu ?
kalau org lain mesti dah balik,.. dah buat kain putih tu jadi kain buruk kowt ?
haha ~ aku usha- usha belah sana,.. melihat adakah putra raja ?
wakakakaka
*weh ~ aku nak gelak lagi nie >,< *

wink wink ^^ akhirnya penantian aku tak sia sia,..
jejaka yg ku tunggu tunggu akhirnya datang juga :)
hoho ~ sila klik gmbar atas nie utk besarkan dan melihat siapa gerangannya ~
alahai~ jauh pulak la,.. tapi harap-2 nampak la ya ? hikhuk :)

heeeee ~ *aku rasa nak gelak lagi nie*
hoho,.. akhirnya,. si jejaka itu dtg jua :)
h0kh0kh0k,...dan kami pun START mengada :p

wink wink,.. nmpak tak permainan nya ?
tgok la bila aku dah mula lentok kat bahu dia,.. heeee ~ aku rasa ngilu ngilu pulak >,<

alamak >,< dia nak pakai kan aku spek mata pulak ,.
heeeee ~ ok, aku tamo ckp byk ,.. :)

ok, sekarang dia mula pakaikan aku kain putih tu dan aku pulak mula malu malu smbil tutup mulut ~
alahai ~ *aku rasa nak gelak lagi***

dan sekarang ~ aku nak nyanyi ~
''bawa aku pergi,.. pacu laju laju,
kita lari dari realiti,. bawa aku pergi,..
pacu laju lagi,.. malah kita tak perlu kmbali :) ''
hoho 
----->
alahai ~ dia pulak yg tolong payungkan aku :)
hehehe,.. abaikan muka aku yg bajet comel tu kay ? ;)

ok,.. sekarang dia dah bawaku pergi ~ 
hahaa,,.. *aku gelak lagi *****

dan ending nya ~ msti lah happy ending kan kan kan ?
okey :) lets see :)
tadaaaaa~ sekian lah smpai sini je aku merepek meraban :)
h0h0,.. tapi mmg sumpah ! aku sendiri pun gelak tergolek golek nie >,<
aku rasa cerita aku nie geli sgtsgt ~ hahaha,..
pape pun,.. ailabiuss so much ~ kbye <3


Thursday, 16 August 2012

aku erggghhh ?

pot pet resah gelisah >,<

assalammualaikum:)
salam 27 ramadhan...


adus adus adus ~ weiiiii... gambar tu takde kaitan dgn cerita nie okeyh ?

***tak sedap hati***

wehhh~ aku selalu rasa tak sedap aty,.. dah 2-3 ary aku rasa cam gini ?
napa weh ? mimpi pelik ? aku selalu mimpi pelik-2 ?
lepas tu aku rasa mcm takut sesuatu ~ ? ergghhhh~ aku tension sgt nie >,<

      nak kata aku tak mkn ubat tiap2 malam aku mkan,..
ya allah, sumpah aku dah lama tak rasa mcm nie,..
dup dap dap dup ~

kenapa weh ? jiwa aku tak tenang ? aku rasa mcm ada sesuatu yg akn tjadi >,<
tapi ape dya ? wehhh~ semangat raya ku pun dah hilang nie,..
ya allah,. aku rasa betul betul nak mati sekarang nie,..
tapi aku nak hidup ~ errrghhh ? masalah aku apo ? takde sape tahu sbb aku pun tak tahu masalah aku apo ~ -,-

      tup tap tap tup ~ 
cepat masa berlalu, now, aku rasa aku nak demam >,<
ya allah ~ jgn la saket,.. aku nak raya nie,..
erghhh, walaupun semangat raya aku dah hilang, tapi aku cube nak happykan diri aku sendiri ~
h0h0,.. 

weh weh ~ aku nak wish selamat hari raya kat you ollzzz ~
mohon maaf zahir dan batin kalau ada yg menyakitkan :)
pandu bhati-hati dijalan raya ~ bye bye ~ muahh kiri kanan :*

Sunday, 12 August 2012

aku 'RETIS'

pot pet guling guling ~

wohahaha ~ 
assalammualaikum :')
hye hye hye ;D

h0h0 ~ tgok gambar tu ? nice ? cun ? cute ? wohahaha ~ cukup2 la tu puji,.. koyak seluar cik yuyu karang ~
ngeeee ~ :D

     okeng ~ ary nie aku penad ya amat >,<
sbbnya aku pergi jejalan cari baju raya tadi ^^
h0h0, aku cakap kat my mom,.. 'mama, raya tahun nie akak nak raya mcm RETIS'
haha ~ tahu ke RETIS tu ape ? ianya singkatan daripada ARTIS ~ wink wink wink ~ ^^

cikgu says : mas, awak nie mcm artis lah ~ 
                :mas, awak nie sesuai jadi pelakon lah ~
                 :mas, awak nie *bla ~ bla~ bla~*

haha ? see ? ini fakta kay ? i'm not lying ~ :3
hehehe ~ ramai cikgu suruh aku jadi artis ?
alahai ~ mcm tahu2 je aku ade keturunan tu kan  ?
h0h0,.. insyaallah ~ lagi pun utk jadi seorang PELAKON yg bertudung, cun lagi AYU 
mmg aim aku ~ huahuahua,... >,<

     ya ya ya,.. aku tahu ade yg dah muntah hijau >,<
haha ~ tak tahan dan geli kan dengar pengakuan aku yg tah ape2 tu ?
wink wink ^^ 

heeeew :') jalan penad seharian ary nie pun, aku bukannya dapat baju yg berkenan dihati lagi ~
haha,.. ape2 pun, raya tahun nie utk barang make-up je aku dah habes RM200 ~ wooooooo o.O
duet wa sudah habes >,<
haha,.. baju kurung 3 pasang, kasut 2 pasang? alahai ~ kasut 2 pasang tak cukup kot ! huhu,..
tapi aku bsyukur lah dgn apa yg ada,.. thanks to my dady sbb dah belanja ayu beli mcm2,.. h0kh0k

       okeng~ okeng ~ mak aku dah bising sbbnya waktu nak berbuka dah dekat tapi aku boleh lagi merepek kat sini ~ hoi hoi ~ masuk dapur sekarang ~ haha,.. padahal aku makan nasik bungkus pak cik ramlee je ary nie ~ wink wink ~ ^^

ok bubye ~ selamat bebuka puasa :')

Friday, 10 August 2012

hola yayu :)

pot pet sana sini,..

hOla hOla
ASSALAMMUALAIKUM :)

peAce ~ ^^


h0h0,.. aku rasa kan kan kan,..
hmmmm ~ aku mcm budak baru belajar buat blog lah ~ 
erghhhh ? sbbnya post blog aku kosong ! hahaha,.. ;p
okeyh,.. bagi yg belum kenal tu,.. aku nak perkenalkan diri nie :D

    pssst pssttt,,. nama ? olala ~ haha,.. kalau aku cerita mesti tak percaya kan kan kan ?
sbbnya nama aku nie erghhh,. tak tahu nak cakap mcm mana,.. haha
straight to de point lah ~ nama aku MAS HIDAYU ABDUL HAMID,.. umur 16 tahun dan dilahirkan pada 22 APRIL 1996 dan dilahirkan di hospital JITRA KEDAH :)
anak SULUNG kepada NUR SHAIDA dan ABDUL HAMID ~
dan cucu kesayangan CHE MA dan SAMSUDIN,..
hoho,.. SAMSUDIN :) satu2 nya tokwan yg aku ada dalam dunia sekarang nie :')
dan tak lupa jugak ~ opah belah abah,.. OPAH JAH :)
yg sekarang hidup sendiri tanpa arwah tokwan JAAFAR di dunia,.. :'(
hurmmmm~

okey okey ~ tamo cerita sedih2 dah kan kan kan ? heeeew ~ 
ada percaya nama aku MAS HIDAYU ? uwlalala ~
nama nie istimewa sgt~ sbbnya nama aku tokwan SAMSUDIN aku yg kasik :)
kata mama, tokwan mmg minat dgn dangdut dan hindustan ? wahaha ~ hebat tak tokwan aku ?
smpai sekarang pun dia minat ~ dan aku just ikot jejak dia dgn meminati HINDUSTAN~ 
excuse me , time hindustan aku akn cari tisu bkotak-kotak okey ? hahaha,...

now, aku nak tunjuk satu petikan :)

  okeh, utk pngetahuan korang lagi,.. aku ada darah MIX,..
h0h0,.. tak sangka kan ? yeahhh ! aku dah lama tahu sbenarnya ~ 
gambar yg aku tunjuk tu, gambar lama,.. ;D
aku ada campuran siam dan malbari :)
tak lupa jugak arwah tokwan side ada mix dgn bugis :)
eh eh,.. cube tgok muka aku ? ade iras mcm siam kan kan kan ?
yeahhh! kat mata nampak ketara ~ dan mata aku selalu disebut dan ditanya oleh cikgu2 ^^
h0h0 ;D

     ekekekke,.. aku rasa bangga pulak lah ~ ohoooo~ BONGKAK >,<
hahaha ~ eh eh,.. tak ade lah :) saya seorang yg tidak sombong dan mmg tak kisah akn semua itu ;)
keep in touch :D wahahhaha ~

okeng okeng ~ tak kisah la mcm mana pun diri kita,.. tapi yg penting
kita syg mama, abah, adek, tokwan, tok, opah, mak cik, pakcik dan semua ahli keluarga kita,.
dan kita syg kawan2 kita,.. dan kita sayang kan agama dan rasul kita ~ 
h0h0,.. 

     boleh add kat FACEBOOK ----> KLIK SINI
dan jgn lupa follow TWITTER kita sekali ---> KLIK SINI
dan yg penting ;) follow blog kite kay ? h0h0 ~
syg dia,.. muah kiri kanan :*
kbye ~ <3

my mama :) comel mcm kita kan ? ;p
it's my daddy,.. ada gaya RETIS kan ? xD





kbye ~ lufyouboomkebabummm~ <3

NEW BEGIN ~ :D

pot pet kembali sana sini


assalammualaikum :)
hai hai hai :D

awak awak ~ heeewww :')
now i'm back :D
eh eh eh,.. sebelum tu nak tanya nie,.. rindu tak ? hahaha,..
aku baru bukak balek blog nie selepas aku deactivate blog nie dlm beberapa hari yg lalu ~
wink ! wink ! wink ! aku dah padam semua post lama sbb aku nak mulakan hidup baru nie >,<

    wakakaka ~ ya ya ya ~ terlalu byk story yg kena berendam dgn AYAQ MATA ~
heeee ;D
aku padam semua post2 lama sbb aku nak wat post baru2 dgn cerita2 baru yg tentunya 
happy selalu :) 
winkkk~ eh eh,.. boleh ke manusia hidup happy selamanya ?
wahahha,.. biarlah takdir dan waktu yg menentukan :)

at0t0t0,.. malas nak cerita panjang2,.. sekarang nie korang boleh tgok aku update mcm2 kat sini lagi ~
hukhuk,,
teruskan follow aku, dan teruskan bacaan anda yg tertangguh ~ wink ! wink ! 

#lufyouboomkababummmm